مقاله و اخبار

ترانسمیتر فشار چیست؟

انواع ترانسمیتر فشار

ترانسمیتر فشار ابزاری برای اندازه‌گیری و کنترل فشار در سیالات است. این ابزار فشار اندازه‌گیری‌شده از سیالات را به سیگنال‌های الکتریکی تبدیل می‌کند. ترانسمیتر فشار یکی از ابزارهای کلیدی در فرآیندهای صنعتی است. در صورتی که فشار یک دستگاه خارج از محدوده مجاز باشد، ترانسمیتر شروع به هشدار دادن می‌کند و از وقوع حوادث در صنایع تا حد زیادی جلوگیری می‌کند.

ترانسمیتر فشار

انواع مختلفی از ترانسمیتر فشار در صنعت وجود دارند که برای موقعیت‌های مختلفی مورد استفاده قرار می‌گیرند. از مهم‌ترین انواع ترانسمیتر فشار می‌توانیم به ترانسمیتر فشار مطلق، ترانسمیتر فشار گیج یا فشار نسبی و ترانسمیتر اختلاف فشار اشاره کنیم که به ترتیب بر اساس فشار خلا مطلق، فشار محیط و اختلاف فشار بین دو نقطه کار می‌کنند.

کاربرد ترانسمیتر فشار

همان‌طور که در قسمت قبل بیان کردیم، ترانسمیترهای فشار برای اندازه‌گیری فشار سیال (مایع و گاز) مورد استفاده قرار می‌گیرند و این فشار را جهت تحلیل، به یک سیگنال‌ الکتریکی تبدیل می‌کنند. این ابزارها کاربردهای بسیار متنوعی دارند. برخی از این کاربردها عبارتند از:

  • اندازه‌گیری و کنترل فشار در خطوط لوله در صنایع مختلف
  • نظارت بر فشار مخازن برای اطمینان از کارایی فرایندها
  • اندازه‌گیری فشار در دستگاه‌های آب و فاضلاب
  • مدیریت فشار در تجهیزات سوخت‌رسانی به خودروها و وسایل نقلیه دیگر
  • کنترل فشار در سیستم‌های هیدرولیک و راکتورهای شیمیایی
  •  اندازه‌گیری فشار بخار در نیروگاه‌ها
  • کنترل فشار در سیستم‌های ترمز
  • کنترل فشار مبرد سیستم‌های تهویه مطبوع
  • استفاده در سیستم‌های کنترل اتوماتیک جهت حفظ فشار در محدوده‌های مشخص‌‍شده
  • نظارت بر فشار سیالات در نیروگاه‌ها
انواع ترانسمیتر فشار

انواع خروجی ترانسمیتر فشار

ترانسمیترهای فشار دارای خروجی‌های متفاوتی هستند که متناسب با سیستم‌های کنترلی و مانیتور دستگاه‌هایی که در آن‌ها تعبیه می‌شوند، مورد استفاده قرار می‌گیرند. برخی از مهم‌ترین انواع خروجی‌های ترانسمیتر فشار عبارتند از:

  1. خروجی ولتاژ: ترانسمیترهایی که دارای خروجی ولتاژ می‌باشند، فشار اندازه‌گیری شده را به‌صورت ولتاژ 0-5 یا 0-10 ولت نمایش می‌دهند. این نوع معمولا در موقعیت‌هایی که خطر نویز کم است، استفاده می‌شود.
  2. خروجی جریان: برخی از ترانسمیترها فشار را به جریان 0-20 میلی آمپر تبدیل می‌کنند. این نوع خروجی در برابر نویز مقاومت زیادی دارد و در فاصله‌های طولانی قابلیت انتقال فشار را دارد؛ به‌همین دلیل یکی از پرکاربردترین خروجی‌های ترانسمیتر فشار است.
  3. خروجی دیجیتال: این نوع ترانسمیترها فشار را به سیگنال دیجیتال تبدیل می‌کند و در سیستم‌های اتوماسیون و هوشمند مورد استفاده قرار می‌گیرد. خروجی دیجیتال اطلاعات را به‌صورت دقیق‌تری از فشار اندازه‌‌گیری شده منتقل می‌کند.
  4. خروجی آنالوگ: این نوع ترانسمیترها دارای سیگنال آنالوگ هستند و داده‌ها را به‌صورت مستقیم به نمایش‌گر یا سیستم کنترل تبدیل می‌کنند.
  5. خروجی پالسی: برخی ترانسمیترها به‌گونه‌ای طراحی شده‌اند که اطلاعات فشار را به‌صورت پالسی منتقل می‌کنند و عمدتا در حسگرها و موقعیت‌های خاص مورد استفاده قرار می‌گیرند.

نکات مهم در خرید ترانسمیتر فشار

هنگام خرید ترانسمیترهای فشار باید به نکاتی توجه کنید که می‌تواند به انتخاب بهترین گزینه متناسب با نیازهای شما کمک کند. در این بخش به این نکات اشاره می‌کنیم:

  1. نوع فشار: انواع فشار اعم از فشار مطلق، فشار گیج و اختلاف فشار بین دو نقطه می‌باشد که متناسب با کاربرد مورد نظر خود باید یکی از انواع ترانسمیتر با فشار مشخص را انتخاب کنیم. ترانسمیتر فشار مطلق برای اندازه‌گیری فشار نسبت به خلا مطلق، ترانسمیتر فشار گیج برای اندازه‌گیری فشار نسبت به فشار محیط و ترانسمیتر اختلاف فشار برای اندازه‌گیری اختلاف فشار بین دو نقطه به‌کار گرفته می‌شود.
  2. محدوده فشار: مشخص کردن محدوده‌ای که ترانسمیتر فشار را اندازه‌گیری می‌کند، در انتخاب ترانسمیتر مناسب بسیار حائز اهمیت است.
  3. نوع سیال: برای انتخاب ترانسمیتر باید به نوع سیالی که فشار آن باید اندازه‌گیری شود توجه نمایید. برخی از ترانسمیترها برای سیالاتی که خورنده هستند و یا در دماهای بالا به‌کار می‌روند، طراحی می‌شوند.
  4. دقت و خطا: دقت و میزان خطای ترانسمیتر یکی از عوامل مهم در انتخاب ترانسمیتر می‌باشد و باید توجه کنید دقت ترانسمیتر متناسب با نیاز شما باشد.
  5. محیط کار: ترانسمیتر باید با شرایط محیطی که می‌خواهید از آن استفاده کنید متناسب باشد. برای مثال ممکن است محیطی که قرار است از ترانسمیتر استفاده شود، خورنده باشد که در این صورت باید ترانسمیتر با جنس مقاومی را انتخاب کنید.
  6. روش نصب: در نظر بگیرید که چنان‌چه روش نصب ترانسمیتر به صورت مستقیم، نصب با فلنج و غیره است، با نوع دستگاه شما مطابقت داشته باشد.
  7. خروجی: برای انتخاب ترانسمیتر مناسب با نیاز خود باید نوع سیگنال خروجی اعم از ولتاژ، جریان، آنالوگ، دیجیتال و غیره را بررسی نمایید و اطمینان حاصل کنید با تجهیزات کنترلی و نحوه مانیتور دستگاه شما همخوانی داشته باشد.
  8. دما: هنگام انتخاب ترانسمیتر دماهای کاری آن‌ها را در نظر بگیرید. بعضی از ترانسمیترها برای استفاده در دماهای بالا یا پایین طراحی شده‌اند.
  9. قابلیت کالیبراسیون: برای انتخاب ترانسمیتر قابلیت تنظیم و کالیبراسیون آن را مدنظر قرار دهید که برای کاربردهای مختلف قابل استفاده باشد.
  10. استانداردها: برای انتخاب بهترین ترانسمیتر فشار متناسب با نیازهای خود به استانداردهای ترانسمیتر که شامل ISO، CE و دیگر موارد هستند، دقت کنید. استانداردهای صنعتی برای هر کاربردی متفاوت است و شما با توجه به نیاز و کاربرد مورد نظر خود باید از ترانسمیتر با استاندارد مشخص استفاده کنید.
خرید ترانسمیتر فشار

عوامل موثر بر قیمت ترانسمیتر فشار

عوامل متعددی بر قیمت ترانسمیتر فشار اثر می‌گذارند که برخی از این عوامل عبارتند از:

  1. نوع ترانسمیتر: هر کدام از انواع ترانسمیتر فشار مطلق، فشار گیج و اختلاف فشار دارای قیمت متفاوتی هستند که متناسب با نیازو بودجه خود باید یکی از آن‌ها را انتخاب کنید.
  2. دقت: میزان دقت و خطای ترانسمیتر بر قیمت آن تاثیر زیادی می‌گذارد. ترانسمیترهای با دقت بیش‌تر دارای قیمت بالاتری نیز هستند.
  3. کیفیت: جنس بدنه و کیفیت ترانسمیتر بر قیمت آن اثر دارد. هرچه کیفیت ترانسمیتر بهتر باشد قیمت آن نیز بالاتر است.
  4. محدوده فشار: ترانسمیترهایی که فشارهای بسیار بالا یا پایین را اندازه‌گیری می‌کنند معمولا دارای هزینه بیش‌تری هستند.
  5. برند: برند و مدل ترانسمیتر یکی از عواملی است که بر قیمت آن تاثیرگذار است. هرچه برند معتبرتر و شناخته‌ شده تر باشد، قیمت بالاتری دارد.
  6. گارانتی: خدمات پس از فروش و گارانتی نیز بر قیمت ترانسمیتر فشار اثر می‌گذارد. ترانسمیترهایی که دارای گارانتی طولانی‌تر و خدمات پس از فروش بهتری هستند، قیمت بالاتری نیز دارند.
بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *